Agrāk burkānus salātiem vienmēr gatavoju katliņā, tāpēc tie uzsūca daudz mitruma un sanāca pārāk ūdeņaini.
Tad sāku tvaicēt burkānus, tas man patika labāk, bet pēc tam, kad mans draugs pavārs parādīja, kā viņa restorānā gatavo burkānus salātiem, sāku izmantot tikai viņa metodi, jo šādi burkāni sanāca daudz gardāki.
Iespējams, daudziem šī metode jau ir zināma un šķitīs banāla, tomēr ar to padalīšos, jo īpaši tāpēc, ka ir jaunas saimnieces un pavāri iesācēji, kuriem šis padoms noderēs.
Kāpēc ēst burkānus
Burkāni ir lielisks beta-karotīna avots, ko organisms pārvērš par A vitamīnu. A vitamīns ir būtisks redzes veselībai, ādas veselībai un imūnsistēmas stiprināšanai. Burkānos ir arī C, K un B6 vitamīni, kā arī kālijs un šķiedrvielas.
Burkānos esošais beta-karotīns palīdz uzlabot redzi un samazināt acu risku. Tāpat šie dārzeņi satur luteīnu, kas arī veicina acu veselību.
Beta-karotīns un citi antioksidanti burkānos palīdz cīnīties pret brīvajiem radikāļiem organismā, kas var izraisīt šūnu bojājumus. Burkāni ir lielisks šķiedrvielu avots, kas veicina veselīgu gremošanu un palīdz novērst aizcietējumus. Burkānos esošie vitamīni un minerālvielas, īpaši A un C vitamīns, stiprina imūnsistēmu, palīdzot ķermenim cīnīties pret infekcijām.
Beta-karotīns un citi antioksidanti burkānos palīdz uzturēt ādu veselīgu un jauneklīgu. Tie var palīdzēt aizsargāt ādu no saules bojājumiem un uzlabot ādas izskatu.
Kopumā burkāni ir ne tikai garšīgi un daudzveidīgi dārzeņi, bet arī ļoti veselīgi, piedāvājot plašu veselības ieguvumu klāstu. Regulāra burkānu iekļaušana uzturā var veicināt labāku veselību un labklājību. Burkāni paši par sevi ir ļoti veselīgs un garšīgs dārzenis. Šos sakņaugus cenšos pirkt tirgū pie pārbaudīta pārdevēja, jo reizēm veikalā iegādātie burkāni ir pilnīgi bezgaršīgi, gluži kā zāle.
Ko darīt vispirms
Stādiet tos dārzeņu dārzā: 6 augi, kas uzlabo augsnes kvalitāti
Tāpēc pirms gatavoju burkānus salātiem vispirms nogaršoju gabaliņu, lai pārliecinātos, ka tie ir garšīgi un saldi.
Tāpat daru ar bietēm pirms gatavošanas, īpaši, ja tās ir paredzētas salātiem, jo ja bietes nebūs kvalitatīvas, arī salāti būs pagalam.
Draugs pavārs pastāstīja, ka pēc produktu piegādes restorānam darbinieki pirms gatavošanas nomēģinot bietes, burkānus, kāpostus un citus dārzeņus, lai zinātu, ka viss ir svaigs un garšīgs.
Lai burkāni salātos būtu daudz garšīgāki, tie nav jāvāra, nav jāveic sarežģītas un nevajadzīgas darbības. Viss ģeniālais ir vienkāršs!
Burkānus nomazgājam, nogriežam nelielu gabaliņu un nomēģinām – ja burkāni ir garšīgi un saldi, tad notīrām. Es to daru ar parasto dārzeņu mizotāju, ļoti ērti un ātri!
Tad burkānus sagriežam divās gareniskās daļās.
Turpinājumu lasiet nākošajā lapā